2 Νοεμβρίου 2008

Όνειρο ήτανε..

Τρέχω, τα βήματα μου ασταθή, η ανάσα μου κόβεται.

Τα γυμνά μου πόδια πληγώνονται, ματώνουν. Σε ένα κλαδί πιάνεται το φόρεμα μου, το τραβώ με δύναμη ενώ ψάχνω στο σκοτάδι. Σκίζεται και εγώ αρχίζω πάλι να τρέχω.
Που πηγαίνω όμως; Το σκοτάδι και η καταχνιά ξεγελούν τα μάτια. Δεν βλέπω καθαρά. Και οι ήχοι κλαδιών που σπάνε τριγύρω μου με φοβίζουν. Με βρήκε; Ή είναι τα στοιχεία του δάσους που με ακολουθούν; Μύρισαν τον φόβο μου;

Πρέπει να τρέξω, οσο πιο γρήγορα μπορώ, να ξεφύγω. Δεν πρέπει να μείνω άλλο εδώ. Προς πια κατεύθυνση να πάω όμως; Οι αντοχές μου με εγκαταλείπουν. Μα δεν πρέπει να παραιτηθώ, πρέπει να συνεχίσω.

Να, προς τα εκεί θα πάω. Στο ξέφωτο. Λίγο ακόμη και έφτασα. Λίγο ακόμη καρδιά μου και θα ξεφύγουμε. Βάλε λίγη δύναμη, θα τα καταφέρεις, μπορείς.

Τρέχω, τρέχω όσο πιο γρήγορα μπορώ μα παραπατώ, χάνω την ισορροπία μου.

Πέφτω..προσπαθώ να πιαστώ από ένα κλαδί..

Πέφτω..ο φόβος με κυριεύει..

Πέφτω..κλείνω τα μάτια..

Είμαι ιδρωμένη, τα σκεπάσματα μου ένα κουβάρι. Γραπωμένη στο μαξιλάρι μου προσπαθώ να πάρω βαθείες ανάσες. Αφήνω τα μάτια να εστιάσουν στο σκοτάδι. Αναγνωρίζω τα αντικείμενα.

Είμαι στο δωμάτιο μου. Ανακούφιση.

Όνειρο ήτανε κακό και ξύπνησα.

8 σχόλια:

Skouliki είπε...

καλο μηνα

καλως σε βρηκα..

ο ψευδης ιδεατος κοσμος των ονειρων παντα μας ασφηνει μαι μυρωδια λαχταρας ..και ομως ιναι γλυκο το συναισθημα και ο φοβος μετραει αντιστροφα

tzonakos είπε...

Χα ! Πριν φτάσω κάτω και δω πως ηταν όνειρο, σκέφτηκα οτι η φάση μοιάζει με όνειρο που ειχε δεί κάποτε, παλιά.
Μετά, άρχισε μιά άλλη σειρά ονείρων, πιο εφιαλτικό. Δεν μπορούσα να ξεφύγω.
Ισως κάποια μέρα περιγράψω αυτα, τα επόμενα όνειρα. Μπορεί να ειναι προφητικά, πού ξέρεις ;

Λινα είπε...

Υποστηρίζεται ότι μέσω των ονείρων το υποσυνείδητο φέρνει στην επιφάνεια τις βαθύτερες φοβίες, τις ανασφάλειες μας, που αν αναγνωρίσουμε ότι αυτό που ζούμε δεν είναι πραγματικό μπορούμε ακόμη και να ελέγξουμε την κατάληψη τους, ίσως ακόμη και να νικήσουμε αυτές τις φοβίες.
Πόσοι όμως έχουν αυτή την δύναμη;Πόσοι μπορούν να αντιληφθούν πως να μετριάσουν αυτά τα συναισθήματα;

Καλησπέρα skouliki και καλώς όρισες. :-)

Skouliki είπε...

Το περιεχόμενο των ονείρων είναι συχνά αδύνατο ή έστω απίθανο να συμβεί στην πραγματικότητα, και είναι πέρα από τον έλεγχο αυτού που το βιώνει.

Η εξαίρεση σ' αυτό είναι γνωστή ως συνειδητό όνειρο, κατά το οποίο το άτομο συνειδητοποιεί ότι ονειρεύεται και συχνά είναι σε θέση να αλλάξει το ονειρικό του περιβάλλον και να ασκήσει έλεγχο

τωρα αυτοι που εχουν αυτην την δυναμη σαφως εχουν ανεπτυγμενη την αισθηση του τριτου ματιου μου λεμε ..αλλα με πας σε πολυ μεγαλη συζητηση τωωρα με πολλες πτυχες

Ανώνυμος είπε...

Ενα όνειρο μπορεί να κρύβει όπως λες ανασφάλειες ,φοβίες όμως κρύβει και μυνήματα που ισως να ερμηνεύονται με λάθος τρόπο.Μπορεί να φαίνεται στην εποχή μας "μπανάλ" όμως ακόμα οι επιστήμονες έχουν διχασμένες απόψεις...

Λινα είπε...

Χμμ, λες Tzonako να είναι όντως προφητικό;χιχιχι:-D

Θα έχει πάντως μεγάλο ενδιαφέρον να "δούμε" τα επόμενα αυτά όνειρα. Και ακόμη μεγαλύτερο το να μπορέσουμε να τα εξηγήσουμε.

Λινα είπε...

Ερμηνείες δίνονται κατα καιρούς πολλές όμως στην πραγματικότητα άραγε τι ισχύει από όλα αυτά;
Είναι απλά φοβίες;
Είναι προμηνύματα;
Προσπαθούν να μας προειδοποιήσουν;
Το κεφάλαιο "όνειρα" είναι όντως μεγάλο και οι γνώσεις μας για αυτά λίγες στην πραγματικότητα Skouliki μου.

Λινα είπε...

Mathaio μου κάπου είχα διαβάσει κάποτε ότι εκφράζουν το υποσυνείδητο μας που τρέχει πιο γρήγορα από το συνειδητό και παρουσιάζει υπό την μορφή ονείρων όσα καταγράφει.




*Την καλημέρα μου σε όλους σας :-)